Міцелій «Лисичка Жовта» 10 г
Гриб «Лисичка Жовта» Cantharellus cibarius
Їстівний гриб із високими смаковими якостями. Лисички добре зберігаються та транспортуються. Завдяки майже повній відсутності «хробаків», лисички вважаються кошерними. Використовується свіжим, сушеним, солоним, маринованим. Кисластий смак сирої м'якоті зникає при відварюванні. Перед заморожуванням краще відварити, щоб уникнути появи гіркоти. Щоб зберегти колір лисичок при варінні, потрібно додати трохи лимонного соку.
Капелюшок: 2-10 см, м'ясиста, щільна, у молодих грибів опукла, часто плоска, з загорнутим краєм, у зрілих - лійчаста, з хвилясто-лопатевим краєм, яєчно- або світло-жовта, одноколірна з ніжкою і пластинками. М'якуш спочатку жовтуватий, потім білий, сухий, щільний, гумово-пружний, смак і запах приємні, що нагадують аромат сухофруктів. Пластинкоподібні жилки низхідні по ніжці, дуже невисокі, розгалужені, товсті, рідкісні, жовті. Відомі біла (pallens) та аметистова (amethysteus) різновиди.
Ніжка: 3-7 х 0,5-4 см, щільна, гладка, циліндрична, зверху розширена знизу звужена.
1 упаковка зернового міцелію розрахована на 2,5 м. кв.
Вирощування:
Під гриби потрібно відвести затемнену ділянку площею 2,5-3 м.кв., на якій зробити «котлованчик» глибиною 30 см і наповнити його живильною сумішшю.
1-ий шар (вистилається на дно котловану) - опале листя, трава, потерть або кора деревини - 10 см.
2-ий шар - гнойовий перегній або земля, забрана з-під дерев - 10 см
Потім рівномірно по всій площі розсипати зерновий міцелій.
3-ій шар - знову рослинні залишки, як у першому шарі, лише товщиною в 3 см.
4-шар - городній ґрунт - 3-5 см.
Після посіву зволожувати крапельним способом. При сухій погоді та високій температурі зволожувати при необхідності як до появи грибів, так і під час їх зростання.
Перші гриби порадують вас вже через 1,5-2 місяці, потім з'являтимуться кожні 1-1,5 тижні. На відкритому ґрунті ростуть із травня до пізньої осені. Мешкає грибниця до 5 років.
Зростають гриби за нормальної температури від 5 до 30 З, оптимальна температура від 12 до 16 З.
У грибів немає періоду вегетації, тому вирощувати їх можна будь-якої пори року.
У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким же способом, як і печериці, але результати будуть значно гіршими, ніж на відкритій ділянці; ймовірність схожості також знижується.
Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.
Основні | |
---|---|
Виробник | Насіння країни |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Користувальницькі характеристики | |
Замовлення кратно | 10 шт |
Вид грибів | Лисички |
Використати до | 04.2026 |
- Ціна: 21,50 ₴
- Мінімальне замовлення: 10 шт.