Міцелій «Печериця Лугова» 10 г
Гриб «Печериця Лугова» Agaricus campestris
Цей гриб завжди привертає увагу чистим білим кольором на трав'яному чи земляному тлі. Має пластичний капелюшок із загнутими до щільної і короткої ніжки краями. Шампіньйон лучний у зрілий період має темні внутрішні платівки та втрачає свій початковий приємний смак. М'якуш на зрізі швидко червоніє і випромінює приємний аромат. У природі він обожнює багатий лісовий ґрунт та добре удобрені ділянки. Завдяки цій особливості його почали масово вирощувати в штучних умовах з використанням кінського гною та пташиного посліду.
Капелюшок печериці звичайного діаметром 8-10 (15) см, спочатку кулястий, напів-кулястий, з загорнутим краєм і приватним покривалом, що закриває пластинки, потім опукло-розпростерта, розпростерта, суха, шовковиста, іноді в зрілості в середині, з залишками покривала по краю, біла, пізніше злегка бура, на поранених місцях трохи рожевіє (або не змінює кольору).
Пластинки: часті, тонкі, широкі, вільні, спочатку білі, потім помітно рожеві, пізніше темніють до коричнево-червоних та темно-бурих з фіолетовим відтінком.
Ніжка довжиною 3-10 см і діаметром 1-2 см, циліндрична, рівна, іноді звужена до основи або потовщена, суцільна, волокниста, гладка, світла, однобарвна з капелюшком, в основі іноді бура, іржава. Кільце — тонке, широке, іноді розташоване нижче звичайного, до середини ніжки, що часто з віком зникає, біле.
М'якуш щільний, м'ясистий, з приємним грибним запахом, білий, на зрізі слабо рожевий, потім червоніє.
Інструкція з вирощування
На відкритих ділянках печериці ростуть у тінистих місцях, у півтіні – під деревами, чагарниками, у малиннику, на грядках полуниці, із затінених сторін за госп. будівлями та огорожами, де їм не можуть зашкодити прямі сонячні промені. Ґрунт на площі 2,5-3 м2 необхідно спушити. При цьому бур'яни, коріння трав, якщо вони не шкодять іншим культурам, видаляти не потрібно. На розпушену поверхню посіяти міцелій. Потім зверху рівномірним шаром 5-7 см розсипати компост.
Плодоносити грибниця почне через 2-2,5 міс., до цього часу видимих змін на поверхні ґрунту не помітно. Плодоношення триває в період із ранньої весни до пізньої осені. Протягом усього цього періоду можна печериці та висаджувати. Врожайність культивованого печериці дуже висока - з 1 м2 до 12 кг грибів на місяць.
Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для печериць оптимальне значення кислотності Ph = 7 - 7,5. Більш кислий ґрунт (число Ph менше) необхідно розкислювати поливом розчином негашеного вапна (100 г вапна на 5 л води на 1 кв.м).
Аматорське вирощування ґрунтових грибів не дає гарантованого результату, тому що врожай грибів сильно залежить від погодних та багатьох інших факторів. Проте, якщо «набити руку», набути достатнього досвіду, а також за певної частки старанності можна розраховувати на непогані результати.
Термін придатності міцелію 5-7 років. Зберігати в сухому місці.
Основні | |
---|---|
Виробник | Насіння країни |
Країна виробник | Україна |
Вид грибів | Печериці |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Користувальницькі характеристики | |
Замовлення кратно | 10 шт |
Використати до | 11.2025 |
- Ціна: 19,50 ₴
- Мінімальне замовлення: 10 шт.